Foto: Geir Hareide Andersen

Fotografering kan være så mangt, og mange fotografier er definitivt ikke kunst.

Likevel, foto betyr å male med lys, og mulighetene er uendelige dersom man setter seg inn i mulighetene og har blikk for spennende og/eller vakre motiver. De siste års utvikling med stadig bedre digitale fotoapparater og mobilkameraer har medført en enorm interesse for fotografering ut over de vanlige familiebildene.

RKFs Fotoklubb ble startet 17. september 2003, og møtes i to onsdags-møter og en tur første søndag hver måned. Tidspunkter kan variere litt med årstidene, lyset og hvor vi reiser. Noen ganger reiser vi langt, slik som til en gammel biloppsamlingsplass i Sverige eller til Mølen, andre ganger oppsøker vi perler like i nærheten. De fleste turene varer en 3-6 timer, men vi har også reist på overnattingsturer.

Fotoklubben koster ikke noe ekstra i seg selv, men du må være medlem i RKF, og kurs og foredrag må vi spleise på.

Snakk med vår leder Geir Hareide Andersen, tlf 901 55 706, dersom du er interessert i fotoklubben, eller meld deg inn direkte her på nett. Innmeldingen gir deg også fullt medlemskap i Rælingen kunstforening med de fordelene det gir.

Du kan også sende e-post til rkfs.fotoklubb@kunstforening.no.

Kommende program

Det er ingen kommende arrangementer.

Workshop lysmaling i mørket

Det ble et ufyselig vær, så den planlagte workshopen ble gjort om til et foredrag om hvordan gjør vi det. BK Kjelsrud hadde kjøpt inn det som trengs for å male bilder med brennende stålull, og viste bilder og forklarte teknikker og muligheter på en engasjerende og lettforståelig måte.

Årets bilde og årets fotograf 2023

På fotoklubbens hyggelige juleavslutning ble årets fotograf og årets bilde kåret. Årets bilde velges som en konkurranse med avstemning mellom de tidligere vinnerbildene fra dette året. Det var igjen Rolf…

Arbeidet med «167 fine norske skøytevann»

Håvard Tørring holdt et svært interessant foredrag om turskøyting. Vi lærte mye om å forholde seg til islagte vann og sikkerhet, om gledene ved å seile over stålis som synger under skøytene, og om utfordringer og teknikker for å ta bilder i kulden, på skøyter, og i fart. Til slutt presenterte han boken der han er medforfatter, «167 fine norske skøytevann», en flott bok som kan bestilles fra Norli.

Øl og foto, en vellykket blanding!

Frode Delbekk holdt foredrag om ølbrygging og stilte opp med både øl og rekvisitter for en hyggelig kveld. Opp til flere hadde satt igjen bilen hjemme, og fotoapparater, lamper og stativer ble av underordnet betydning i forhold til god stemning og prat rundt bordet.

Beate Schieldrop om mobilfotografering

Beathe Schieldrop holdt et veldig inspirerende og lærerikt foredrag om mobilfotografering og bildebehandling på mobil. Hun er kommunikasjonsrådgiver i Steinerforbundet, utdannet fotograf og jobber også med videoproduksjon og podcaster.

Plan for RKFs Fotoklubbs utstilling 2023

Tema for årets utstilling er «Folk treng hus og hus treng folk». Dette er en tekst som er hentet fra en sang som Ola og Kari Bremnes har blitt mest kjente for, men som er skrevet av deres far, Ole H. Bremnes.

Om utsmykking og konkurranse «Vintage»

Fotoklubben ved noen av medlemmene var på befaring i nyoppussede deler av Rælingen Rådhus etter at vi har blitt forespurt om vi kan bidra i en utsmykking av nye møterom og arealer.

Om utstillingen «PSYK..?» og konkurranse «Folk»

Geir Hareide Andersen holdt et interessant og tankevekkende foredrag om utstillingen «PSYK..?» som omhandler det viktige temaet psykisk helse. En utstilling som har blitt vist flere steder i Norge.

Bildevisning og fotokonkurransen «Gatelangs»

Det ble vist mange bildeserier med stor variasjon i temaer under bildevisning siden det var relativt godt oppmøte denne onsdagen. Etter bildevisning ble det fotokonkurranse siden vi måtte utsette en fotokonkurranse fra en tidligere kveld. På slutten av møtet ble det presentert en invitasjon fra kommunen til å levere bilder til en del møterommet i en nyoppusset del av Rælingen rådhus.

Foredrag av Arild Bergseth og konkurranse «Lyspunkt»

Det var godt oppmøte da Arild Bergseth holdt et interessant foredrag om lyssetting for oss. Hovedtemaet denne gangen var portrett, men vi fikk også noen gode råd om lyssetting ute…