Rælingen kunstforening (RKF) har som formål å arbeide for økt interesse for bildende kunst og kunsthåndverk, samt engasjere seg i allment kulturarbeid ved å arrangere utstillinger, møter, kåserier og konserter. RKF finansierer sin virksomhet delvis gjennom medlemskontingenten (som stort sett dekker portoen), men først og fremst gjennom inntekter fra utstillinger.

Alle kan være med: Det stilles ikke krav om at medlemmene skal være hverken kunstnere eller ha spesielle kunnskaper om kunst. Men mange interesserer seg for kunst og vil gjerne vite litt mer om hva kunst er.

Som medlem får du:

  • informasjon i posten om utstillinger, møter, konserter og liknende
  • tilbud om sosialt samvær, f.eks visekvelder, der mat, drikke, sang og kanskje dans er inkludert
  • invitasjon til årsmøtet med gratis utlodding av kunst
  • tilbud om arrangementer på kunstskoler, omvisninger og på abonnementer
  • medlemstilbud slik som enkelte rimelige turer, arrangementer, kurs og rimelig kvalitetskunst for barnerommet
  • hyggelige forespørsler og tilbud om å være med på dugnader ved Sandbekkstua
  • om du har lyst, mulighet til å sitte utstillingsvakt og på den måten treffe mange kunstvenner

Årsmøte 2022

Det innkalles herved til ordinært årsmøte i Rælingen kunstforening fredag 18. februar 2022.

Sandbekkstua

…tidligere kalt Blystadhuset, er et av de eldste hus i Rælingen, muligens det aller eldste. Det har antakelig ikke vært hverken gårdsbruk eller husmannsplass, bare et lite velbygd hus ved allfarvei.

Brann i Sandbekkstua

Natt til fredag 17. juni 2016 brant det i Sandbekkstua. Loftet er alvorlig skadet, mens hovedetasjen er mer eller mindre uberørt med unntak av litt fuktighet.

Overgang fra post til e-post

Rælingen kunstforening vil legge om rutinen for utsendelse av informasjon og invitasjoner. Vi vil sende ut invitasjoner på e-post til så mange som mulig.

RKF kåret til «Årets kunstforening 2004»

Under Norske Kunstforeningers årsmøte i Porsgrunn lørdag 21. mai 2005 overrakte jury- og styreleder Trond Bogsnes premiesjekken på kr 25.000,- til Rælingen kunstforenings leder Geir Hareide Andersen.

Jubileumsskrift RKF 25 år i 2004

Ved jubileumet i 2004 ble det laget et jubileumsskrift som ble trykket opp og sendt til alle medlemmer og andre interesserte. Nå kan du lese dette her på nett.

Grasrotandelen

Grasrotandelen er en ordning der alle som spiller på Norsk Tippings spill kan velge seg en lokal forening og gi 5 % av det de spiller for til foreningen. Dette…