Årets kunstforening 2004

Forside
Viseklubb
Maleklubb
Fotoklubb
Barnas kunstklubb
Skulptur
Gammelt arkiv

Jarle Rosseland, kjent navn til Rælingen

Sandbekkstua 12. - 27. mars 2011

Malerier og grafikk

Jarle Rosseland arbeider internasjonalt i de fleste media. Han har hatt mer enn 300 utstillinger i USA,   Canada, Asia og Europa, hvorav 29 utstillinger i Nasjonale Museer.

Rosseland er gjesteprofessor ved Silpacorne Universitetet i Bangkok, Thailand, hans malerier ble vist i Eiffeltårnet ved 150års feiringen i Paris, Frankrike. Han arbeider med et designprosjekt i India, og har illustrert bøker i Tyskland, Frankrike,Japan og Norge. Blant hans mange kjente grafiske serier om norsk natur finnes 3 med norrøn historikk.

Hans kunst har illustrert internasjonale kongresser i Oslo som: Barnearbeidskonferansen 1997 Bistandsministeren, Havrettskonferansen, Fr.Nansen Instituttet 2000. I Forbindelse med Krigsskolens 250år jubileeum år 2000,laget han en grafikkserie som illustrerer skolens historie, samt 5 vinetiketter og en førstedagskonvolutt for postverket. Et grafisk arbeide samt vin ble overrakt USA’s presidet Bill Clinton under hans statsbesøk i Norge 1999. I 2003 illustrerte han det internasjonale symposiet i  akupunktur, Oslo og i 2006 Nobels fredspris.

Rosseland har utført større skulpturoppdrag, designet porselen, glass og smykker, og har hatt et atelier for billedvev i Zagreb, Kroatia siden 1982. JR er juriemedlem for den internasjonale årlige prisen, ”Good Design” USA. I 1999 ble han tildelt The Japan Foundation reise og oppholds-stipend.

Foruten Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Kulturrådet og Bergen Billedgalleri, er han innkjøpt av en rekke samlinger i inn og utland. Av større  permanente samlinger kan nevnes: The Chicago Athenaeum Museum, USA, 24 grafiske arbeider, 11 malerier, 1 skulptur 20” norsk stein. Musèe de Normandie, France, billedvev. Snorre Sturlasson Museet, Reykholt, Island, 19 grafiske arbeider.  To større oljemalerier, Akershus Festning. Oslo. Norsk Hydro.
Rosseland arbeider for tiden med å ferdigstille flere utstillinger i Norge, samt med to nye skulpturprosjekter i henholdsvis Hellas og USA.

Jarle Rosselands billedkunst snakker veltalende og uttrykksfullt om det nordiske. Han sier selv: ”Norge har lyset, fargene og naturen som du ikke finner noe annet sted. Det er det jeg vil understreke  med min kunst.” Det var utgiveren hans i New York som sa til ham: ”Du må forsøke å fange det Norske.”

Du kan laste ned invitasjonen her.

Til utstillingen kommer det også helt nye bilder som ikke har vært vist før!

Hjertelig velkommen til åpning lørdag 12. mars kl 12:00.


Kunstneren blir til stede og det blir musikk ved Skedsmo Bluesklubb ved åpningen!


Åpent lørdager og søndager kl 12:00 – 16:00.

Skrevet av Geir H A Send link som e-post
Utskriftsvennlig side
Søk etter artikkel


 
Grasrotandelen

La 5 % av det du spiller for gå til Rælingen kunstforening!
© 2011
Rælingen kunstforening

Rælingen kunstforening, Postboks 42, 2018 LØVENSTAD
Tlf. +47 63 83 10 15, e-post ralingen@kunstforening.no

Toppen av siden

Sidene er laget av...