Årets kunstforening 2004

Forside
Viseklubb
Maleklubb
Fotoklubb
Barnas kunstklubb
Skulptur
Gammelt arkiv

Marianne Gihle

Sandbekkstua 5. - 20. mai 2007

I Marianne Gihles bilder er grader av abstraksjon et fellestrekk for både tresnitt og akvarell. Treets egen tekstur utgjør essensen av rytmen i komposisjonen i Gihles bilder, som bygger på den raske, situasjonspregede skisse. Skissene omsettes i dette begrensende mediet. Utgangspunktet er fortettede fortellinger i ulike handlingsrom.

Både tresnitt og akvarell er teknikker som egner seg for å formidle lyset. Men akvarellen skiller seg fra grafikken ved å være et svært direkte medium. Akvarellen har ikke tresnittets begrensninger, og dette gir en vesensforskjell i uttrykket. Flytende farge og spontan penselskrift kjennetegner Gihles akvareller. De utgjør organiske mønstre av lys og skygge i en større grad av abstraksjon enn i tresnittene.Marianne Gihle har studert ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og ved Kunstakademiet i Trondheim. Hun har 11 separatutstillinger bak seg, (bl.a. i Galleri Norske Grafikere), og hun har deltatt på kollektivutstillinger i bl.a. København, Cadaqués, Lodz og Oslo.

Du kan laste ned invitasjonen her.

Velkommen til åpningen som skjer i god mai-ånd med "Lindeberg tut og blæs" og påfølgende fløytesolo lørdag 14. april 2007 kl 12:00 i Sandbekkstua.

Utstillingen er som vanlig åpen lørdager og søndager kl 12:00 – 16:00.

Skrevet av Geir Hareide Andersen Send link som e-post
Utskriftsvennlig side
Søk etter artikkel


 
Grasrotandelen

La 5 % av det du spiller for gå til Rælingen kunstforening!
© 2011
Rælingen kunstforening

Rælingen kunstforening, Postboks 42, 2018 LØVENSTAD
Tlf. +47 63 83 10 15, e-post ralingen@kunstforening.no

Toppen av siden

Sidene er laget av...