Årets kunstforening 2004

Forside
Viseklubb
Maleklubb
Fotoklubb
Barnas kunstklubb
Skulptur
Gammelt arkiv

Sophia Mustad

Sandbekkstua 9. - 24. september 2006

 
Debut-utstilling: ”Flaggerier”


Sophia Mustad stiller ut ”flagg”, 45 x 50 cm tekstilbilder som er  inspirert av en flere tusenårig tradisjon hos folket ”Fante” i Ghana. De bruker ”flaggene” til markering av viktige begivenheter, kjærlighet og krig. Sophia Mustad har fanget opp de frodige fargene og de enkle figurene og leker seg frem til sitt eget uttrykk for den spontane livsgleden, dansen og bevegelsen. I bildene har hun brodert inn korte tekster som sammen med titlene utdyper budskapet.


”Jeg har reist mye,” sier hun. ”Bildene mine henter inspirasjon fra regnskogen i Amazonas til den irske kyst, fra indianske fabuleringer til spanske dansere, fra solen på de greske øyene til det opprørte nordiske hav.”

Sophia Mustad fyller i år 60 og debuterer som kunstner i Sandbekkstua. Men det er ikke første gangen hun er i rampelyset. Hun har vært utøvende danser i mange år og er fortsatt delvis aktiv med danseterapi og massasje. Med bildene har hun funnet sin nye form som skapende kunstner og det er et langt livs erfaringer, opplevelser og refleksjoner hun nå legger frem i disse  livsbejaende, helt unike ”flaggene”.

Hun takker tekstilkunstner Ingerid Blakstad for god hjelp og veiledning. Ingerid Blakstad hadde egen separatutstilling i Sandbekkstua i 2002, og i den anledningen anbefalte hun kunstforeningen å se nærmere på bildene til Sophia Mustad.

Underholdningen kommer fra USA: Bree Luther spiller fløyte og Ahmayo Bohm leser dikt ved åpningen i Sandbekkstua lørdag 9. september 2006 kl 12:00.


Etter åpningen kl 13:30 inviterer Rælingen Viseklubb til Kulturskjenken.

Utstillingen er som vanlig åpen lørdager og søndager kl 12:00 – 16:00.

Last ned invitasjonen her.
Skrevet av Geir Hareide Andersen Send link som e-post
Utskriftsvennlig side
Søk etter artikkel


 
Grasrotandelen

La 5 % av det du spiller for gå til Rælingen kunstforening!
© 2011
Rælingen kunstforening

Rælingen kunstforening, Postboks 42, 2018 LØVENSTAD
Tlf. +47 63 83 10 15, e-post ralingen@kunstforening.no

Toppen av siden

Sidene er laget av...