Sandbekkstua lørdag 26. april - søndag 11. mai 2003

Malerier og grafikk

Eva Laila Hilsen

 

Vi presenterer med glede denne kjente kunstneren som er mest kjent som grafiker og tegner, men som hos oss også vil stille ut malerier.


Eva Laila Hilsen er som sagt mest kjent som grafiker og tegner, og sist med sitt store utstillingsprosjekt Direktiv i Kunstbanken på Hamar og i Tegneforbundet Oslo 1999/2000, hvor hun satte søkelyset på EU-direktiv og genmat. I 2002 var hun bl.a. festivalutstiller på Sunndalsøra ved Sunndal Kulturfestival 2002.

 

Siden 1991 har Eva Laila Hilsen jobbet med husformer. Husformene har vært, og er igjen viktige elementer/symboler i hennes motivkrets, men nå har hennes bilder, og da særlig maleriet fått nye og spennende elementer som mennesket og fuglen. Ofte er mennesket og fuglen i dialog med hverandre. Maleriene har en blanding av et abstrakt/figurativt uttrykk med en lyrisk/poetisk stemning i innhold, strøk og fargeholdning.

Eva Laila Hilsen viser også trykk fra bibliofilutgaven/kunstmappen "Eit Rom-Eit Hus", 7 litografier/tresnitt og tekster etter romanen Naustet av forfatteren og dramatikeren Jon Fosse. Kunstmappen er en del av en større utstilling, en utstilling som ble vist flere steder i 2002 bl.a. i Galleri Ismene i Trondheim, og som fikk mye oppmerksomhet.

Eva Laila Hilsen har holdt mange separatutstillinger, og deltatt på kollektivutstillinger som Høstutstillingen, Østlandsutstillingen, grafikk- biennaler og triennaler i inn og utland, m.m.

Hun er innkjøpt av fylkeskommunen i Hedmark, Sør- og Nord-Trøndelag. Hamar, Ringsaker og Nord-Aurdal kommune, Norsk Kulturråd, og er representert i The National Museum of Cracow, Polen, The Museum of Fine Arts, Kairo, Egypt, m.fl.

Hun har hatt en rekke private og offentlige utsmykningsoppdrag, bl.a. Politihøgskolen i Kongsvinger, Sanderud Sykehus, Stord Sykehus og Røntgenavdelingen ved Ålesund Sykehus m.fl.

Velkommen!

...til åpningen lørdag 26. april kl. 12:00, hvor vi også får jazzy musikk
ved en trio bestående av Lars, Cathrine og Eyolf.

Som vanlig er utstillingen åpen
lørdager og søndager kl.12:00 - 16:00.