"Kast-deg-på"-tur

Skjeberg onsdag 12. juni 2002, avreise kl.18:00 fra Løvenstad

Vi inviterer til utflukt til Johansen Monumenthuggeri for å se

Marek Sobocinski i arbeid


Vi er endelig i gang med å få reparert skulpturen utenfor Sandbekkstua som ble vandalisert for en tid tilbake,  "Regnbuen og noen planker" av Marek Sobocinski.

Skulptur

Arbeidet foregår i Johansen Monumenthuggeri i Skjeberg, og Marek inviterer oss på besøk for å se hvordan arbeidet med vår egen skulptur foregår. Marek underviser ved Høyskolen i Oslo, og vil også gi oss en omvisning i steinhuggeriet som brukes av de fleste kjente norske billedhuggere.

Den kjente billledhuggeren Kristian Blystad er nevø av gamle fru Blystad som i sin tid bodde i Sandbekkstua. Er vi heldige, så får vi også hilse på ham, siden han for tiden jobber side om side med Marek på et nytt kunstverk.

Denne turen er kommet i stand på svært kort varsel, så denne invitasjonen går bare ut til de som ser disse sidene eller er registrert med e-post-adresse. Si derfor fra til andre medlemmer slik at flere får muligheten til å kaste seg på.

Opplegget:

Felles avreise i privatbiler fra parkeringsplassen ved rundkjøringa og høyblokka på Løvenstad, vi fyller opp bilene og reiser kl.18:00. Forventet ankomst i stenhuggeriet ca kl.19:00. Vi er usikre på hvor lang tid besøket vil vare, men regner med ca 1 time.

Ta gjerne med en termos med kaffe og noe å bite i, og kanskje noe å sitte på.

Reiseleder er Geir Hareide Andersen, mobiltlf 901 55 706, si gjerne fra på forhånd dersom du vil være med.

Veibeskrivelse:

Enten du kjører i følge med oss andre eller vil møte oss ved steinhuggeriet:

Kjør E6 til like forbi Sarpsborg.

Sving av ved skilt til Oldtidsveien og Skjeberg. Sving til venstre under E6 retning Skjeberg St.

Kjør til Skjeberg stasjon og sving til venstre rett etter planovergang.

Sving til venstre etter 2-300 m retning Hauge.

Kjør ca 1 km til du passerer under E6 igjen, der finner du Johansen Monumenthuggeri (ved siden av JoGra, Johansen Granitt).

Dersom bommen er låst, så ringer vi Marek på 922 12 157.

Velkommen til en tur i det blå!