Sesongavslutning

Sandbekkstua lørdag 24. november - søndag 16. desember 2001

Vi inviterer til spennende og allsidig salgsutstilling


Tekstiler

Karen Hagen

og

Glasskunst

Lise Øyum

Karen Hagen  briljerer med farger og mønstre på mange typer tekstiler. Hun lager sjal, skjerf og større klesplagg som det må være morsomt å bære! Karen er lærer fra Danmark med bl.a. forming og søm. Hun har flere malekurs hos J. Dukan, silkemalingsdiplom og mange kurs i dampfiksering og silketrykk fra Danmark, og har holdt mange kurs i emnet.

Hun sier dette om teknikken sin:
"Utgangspunkt er hvitt stoff, naturmaterialer som silke og ull. Blander fargene selv og tilsetter kjemikalier slik at fargen "biter". Maler først med flytende farger, som akvarell. Deretter fikseres stoffet med damp, skylles rent og strykes. Til sist trykker jeg stoffet med fortykkede farger; enten med klosser eller silketrykksrammer. En annen teknikk er å etse bort farger med kjemikalier og damp.
De ferdige stoffene kan vaskes (håndvask som fin ull) og renses på " skånsom " måte. Vaskes separat da det kan være overskuddsfarge i plaggene."

Utstillinger:
Lørenskog Kunstforening 1987, 1998
Rælingen Kunstforening 1989, 1992, 1997
Fet Kunstforening 1994
Galleri Amalie 1995
Romeriksutstillingen 1987, 1991, 1992, 1993, 1995, 1996, 1997 , 1998, 1999, 2000, 2001 

Priser og innkjøp:
2.premie i juryert silkemalingsutstilling i Lørenskog Kunstforneing 1994
1. og 3. Premie i husflidskonkurransen: Hallingmarken 1992
Veggtepper solgt til Skedsmo Rådhus, Skedsmotun bo- og behandlingssenter.
Messehagel i Skedsmo menighet

Lise Øyum farger glass ved hjelp av flere teknikker. Hun er selvlært og har ingen kunstutdannelse, men har vært med på en del utstillinger på bl.a. Rikshospitalet og på Skjettenutstillingen. Hun har holdt på med smeltet glass i 10 år, malt glass i 12 år, samt at hun maler middags- og kaffeservise i porselen og keramikk. Dessuten maler hun litt på silke og tegner og syr egne klær, samt lager smykker av porselensleire

Hun sier dette om teknikken sin:
"Fatene og vindusdekorasjonene er laget av vindusglass. Jeg bruker to 3 mm glassplater som smeltes sammen på 810 grader. Brenneprosessen er komplisert og tar lang tid. Det hele er avhengig av min erfaring gjennom mange år. Før jeg smelter glasset kan jeg legge på eller mellom lagene fargete glassbiter, forskjellige farger, metallbiter og lignende. Bare fantasien setter grenser. Jeg kan kjøpe ferdige former, lage dem selv av Vermiculitt eller blomsterpotter og lignende.
Jeg maler arbeidene etter smeltingen og brenner dem deretter en eller flere ganger på 580 grader. Jeg jobber også med Tiffanyteknikk som er sammenlodding av glassbiter.
Jeg kjøper også vanlige glass, maler og brenner dem på vanlig måte."

Benytt sjansen til å handle særpregede gaver som ingen andre har maken til. Og om du ikke vil handle nå: Å besøke utstillingen kan være et lyspunkt i mørketiden likevel.

Musikk ved åpningen ved Steinar Lillehaug fra Rælingen viseklubb

Velkommen!

Som vanlig er utstillingen åpen
lørdager og søndager kl.12:00 - 16:00.